Nazaj na vrh
Univerza v Ljubljani
Naravoslovnotehniška Fakulteta
Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje
Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Snežniška 5
SI-1000 Ljubljana
Kontakt
Tel: 01/47 04 500
Faks: 01/47 04 560
E-pošta: kotofolio@a.ntf.uni-lj.si
Razstava – 16. 6. – 30. 6. 2021 - ploščad Moderne galerije Ljubljana

RE – DE – FI – NI

Razstava RE_DE_FI_NI govori o redefiniciji v najširšem pomenu besede, zlasti o redefiniciji na področju mode in oblikovanja oblačil in tekstilij.

Vsebinsko ozadje postavitve je odziv na čas in trenutne okoliščine. Študentje, mladi oblikovalci, se sprašujejo, kje vse je potreben nov, drugačen pogled na stare, obstoječe stvari, načine delovanja, načine prezentacije in vrednote.

Predstavljeni oblikovalski projekti nagovarjajo k razmisleku in postavljajo nova merila v pristopih k oblikovanju, virih in materialih, ki jih uporabljamo, možnostih in kontekstih sodelovanja, prezentacij, akcij in reakcij, tudi pojavnih oblik umetnosti in mode. Oblikovalski odgovori se kažejo preko inovativnih, sodobnih in aktualnih konceptov upcikliranja, recikliranja, ponovne uporabe in uporabe sodobnih tehnologij.

Eden od odgovorov je tudi nova in drugačna re_definicija modne piste, ki jo za nekaj časa postavimo v obliki razstave v mesto, na ulico.

 • sodelujoči študenti

  dodiplomski in magistrski študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil

 • mentorji

  prof. Nataša Peršuh, prof. Almira Sadar, prof. Elena Fajt, doc. Petja Zorec, prof. Marija Jenko, doc. Katja Burger, doc. Jana Mršnik, asist. Arijana Gadžijev

 • tehniški sodelavki

  Alenka More, Nataša Hrupič

 • celostna grafična podoba

  Rok Marinšek