Nazaj na vrh
Univerza v Ljubljani
Naravoslovnotehniška Fakulteta
Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje
Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Snežniška 5
SI-1000 Ljubljana
Kontakt
Tel: 01/47 04 500
Faks: 01/47 04 560
E-pošta: kotofolio@a.ntf.uni-lj.si
Dodiplomski 2024 / Oblikovanje oblačil / vsi letniki

NTF sKRIM

Projekt NTF sKRIM je nastal v sodelovanju med Rokometnim klubom Krim Mercator Ljubljana in Katedro za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF UL. Izveden je bil v obliki delavnice pri predmetu Oblikovanje oblačil v vseh letnikih dodiplomskega študija.

Tekmovalni dresi, ki so prezentančno oblačilo rokometašic in medij poenotenja navijačev s klubom, so tekom delavnice predstavljali neizčrpen vir inspiracij ter sredstvo neverbalnega komuniciranja med rokometašicami in študenti. Gibanje, tekmovalnost, veselje, energija, družinska povezanost, izjemnost rokometašic, veličastnost športa… so študenti vključili v snovanje oblačil ter s pomočjo različnih tehnik izdelali avtorska oblačila, ki ponazarjajo njihovo raziskovanje.

K oblikovanju so postopali z raznimi rešitvami kot so recikliranje, prepletanje, kvačkanje, upcikliranje, lasersko izrezovanje dresov, trenirk, žog in mrež. Izdelali so kolekcijo srajc, jop in puloverjev, modnih dodatkov ter spodnjih kosov iz jeansa. Nastala je sodobna kolekcija ženskih oblačil, ki je barvno in stilistično poenotena. Študentje so v okviru projekta pridobili nova znanja, kako oblikovati oblačila za naročnika in sodelovati pri timskem delu.

 • kreativna zasnova

  asist. Nataša Hrupić in asist. Sara Valenci

 • MENTORICE

  prof. Almira Sadar, prof. Elena Fajt in prof. Nataša Peršuh, asist. Nataša Hrupić, asist. Sara Valenci, asist. Alenka More, Nina Glavič, Mojca Košir

 • foto

  Marijo Zupanov

 • stajling

  Matej Fijačko, Sara Valenci, Nataša Hrupić, Rosa Angela Romih, Lucija Polanc, Katja Šarlija

 • mua

  Nađa Kurtalić

 • model

  Kiara pajič, Klara Čretnik

 

NTF sKRIM 3D maping

avtor: Matej Fijačko