Nazaj na vrh
Univerza v Ljubljani
Naravoslovnotehniška Fakulteta
Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje
Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Snežniška 5
SI-1000 Ljubljana
Kontakt
Tel: 01/47 04 500
Faks: 01/47 04 560
E-pošta: kotofolio@a.ntf.uni-lj.si
Zaključna modna revija – 1. 6. 2022 – Botanični vrt UL

HERBARIJ

1. junija 2022 je bil v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani predstavljen zaključni projekt študentov oblikovanja tekstilij in oblačil, Naravoslovnotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani.

Letošnjo modno revijo smo poimenovali Herbarij, saj so bile kolekcije oblačil oblikovane na osnovi izbranih tem o naravi. Na eni strani smo očarani nad lepoto, neverjetnimi oblikami in močjo narave, skozi katere se moda vedno znova inspirira, na drugi strani pa za zavedamo krhkosti narave, skrbi za njeno ohranitev in reševanja okoljskih problemov.

Namen projekta je bil vzpodbuditi razmislek o spoštovanju do narave ter razvijanju enakovrednega medsebojnega odnosa, ki temelji na trajnostnih principih in upošteva sodobne oblikovalske pristope. Prav zaradi okvirne teme je bila modna revija organizirana v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani.

 

 • kreativna zasnova projekta

  prof. Almira Sadar, doc. Petja Zorec, Gašper Gajšek, Klara Rešetič

 • mentorice

  prof. Almira Sadar, prof. Elena Fajt, prof. Nataša Peršuh, doc. Petja Zorec, asist. Nataša Hrupič, asist. Alenka More, teh. sod.: Sara Valenci, Nina Glavič, Marjeta Čuk

 • avtorji

  študenti dodiplomskega in magistrskega študija oblikovanja tekstilij in oblačil

 • foto

  Pia Hočevar Mucić